Adress

Norra Staketgatan 8
681 30 Kristinehamn

Telefon

0550 – 10 550

a

Om Gunilla Wall

 

Om mig

Gunilla Wall

Jag upptäckte tårtkonsten för mer än 20 år sedan och den utvecklades snabbt från hobby till en passion och ett företag. Under många år drev jag webbutiken Tårtkonst och arrangerade kurser för tårtintresserade. Jag gav ut två DVD kurser på svenska och har deltagit i utställningar och vunnit flera tårttävlingar. Bl.a vann jag den första säsongen av Det stora tårtslaget som sändes i Sjuan våren 2016.

Pralintillverkning

Sedan 2009 ägnar jag mig också åt choklad och pralintillverkning. Jag har gått kurser för världsledande Ramon Morató på Aula Chocovic utanför Barcelona där jag lärt mig hans metoder för hur man framställer välbalanserad ganache av hög kvalitet. Jag har sedan dess arbetat fram en stor samling recept som hela tiden vidareutvecklas och denna utgör grunden för vårt pralinsortiment. Allt görs för hand och vi tillsätter aldrig tillsatser som konserveringsmedel, palmfett eller liknande.

Som boende på vårt hotell går det alltid att köpa med våra praliner hem och vi säljer dem även i vår webbutik. Kring stora högtider som jul och påsk håller vi öppet i Sockerslottet och vi deltar även på jul- och matmarknader under året.